Com connectar una impressora a una xarxa Wi-Fi

Avui dia no és estrany trobar impressores wifi tant en oficines com a nivell domèstic. Hi ha situacions en què la impossibilitat o dificultat de connectar una impressora mitjançant cables les converteix en una opció molt interessant.

Tot i que generalment no tindrem problemes al configurar i connectar, si és cert que aquest procés és una mica més complicat que connectar-la mitjançant un cable.
Hem de tenir en compte que hi ha més d'un tipus de connexió sense fils a més de connexió internet, bluetooth i fins i tot infrarojos. No obstant això quan parlem de conexió sense fils, ens referim habitualment a wifi, que és sobre la qual ens centrarem.

Els passos per connectar una impressora Wifi depenen en gran mesura del que es vol connectar: ​​un punt d'accés Wifi d'una xarxa, un o més equips individuals directament, o un telèfon intel·ligent o tablet.

Connectar una impressora wifi a una xarxa
Qualsevol dispositiu Wifi, incloent una impressora, pot suportar diverses maneres de connexió dels quals comentarem els dos més habituals actualment: infraestructura i WPS.

El mode d'infraestructura requereix un punt d'accés Wifi , generalment integrat en un router. La idea és que tots els dispositius WIFI de la xarxa es connectin a través del punt d'accés. Per a això, qualsevol dispositiu WIFI en xarxa, com la nostra impressora, ja ha d'estar configurat per al mode d'infraestructura. Pràcticament qualsevol impressora WIFI suporta aquesta manera.

Prèviament en iniciar la configuració, necessitarem saber:

 • el nom de la xarxa (SSID)
 • la contrasenya
 • el tipus d'encriptació (WEP, WPA o WPA2).

També haurem de saber si s'han realitzat determinats canvis en la configuració de la xarxa. Els més habituals són:

 • Desactivar el DHCP. Si és així haurem de saber el rang de ip 'si assignar-li una manualment a la nostra impressora. Per exemple: 192.168.0.10
 • Si hem restringit la connexió al punt d'accés a només determinades MAC address, haurem d'introduir la de la nostra impressora prèviament a iniciar la configuració.

Coneixent aquesta informació podem procedir a la connexió de la nostra impressora a la xarxa WIFI i a la posterior instal·lació del driver en el nostre equip, ja que és aquest qui sap com enviar els treballs a la impressora.

El procediment per connectar la nostra impressora a la xarxa WIFI pot variar. A continuació detallem algunes opcions:

 • Connectar la impressora amb cable USB i iniciar l'assistent de el CD adjunt. Això ens permetrà primer connectar-la a la xarxa introduint els paràmetres que ens sol·liciti i posteriorment continuar amb la instal·lació del driver.
 • En funció del model d'impressora, podem configurar la connexió a la mateixa introduint els paràmetre necessaris: IP, SSID, contrasenya etc a l'apartat del menú corresponent.
 • En alguns casos hi ha models d'impressores que disposen d'un botó o similar per connexió més directa i simplificada a la xarxa WIFI.
 • Posteriorment en el nostre equip haurem afegir i instal·lar el driver. En el cas de Windows 7 els passos serien els següents: Anar a botó d'inici -> Dispositius i impressores -> Afegeix una impressora (iniciarà l'assistent) -> afegir una impressora de xarxa, sense fils o Bluetooth.

Afegir impressores

 • Si la impressora ja està connectada a la xarxa, ens apareixerà a la llista i podrem seleccionar-la i acabar de configurar afegint el nom a mostrar i en cas que Windows no trobi el driver podem indicar-li que ho busqui al CD o buscar nosaltres a la web del fabricant i decargarlo.
 • En cas contrari, haurem de seleccionar l'opció La impressora desitjada no està llista i seleccionar altres opcions de configuració segons sigui el cas.

Una altra forma de connexió que simplifica el procés, és connectar la impressora a través de WPS (Wireless Protected Setup). Per a això confirmarem prèviament que els dos equips, router i impressora, disposen d'aquesta opció i seguirem els següents passos:

 • Activar al menú de la impressora l'opció que permeti la connectivitat WPS.
 • Prémer el botó WPS corresponent al router i seguidament el de la impressora.
 • Finalment, instal·lar el controlador en el nostre equip, seguint l'assistent del CD o els passos anteriorment explicats.

Per a més informació sobre impressores sense fils contacti amb Telecon Printing Solutions.